„Орденът на скорпионите“ е книга с множество обрати, която фокусира вниманието върху вътрешния глас и е базирана на реални събития. Страшната дума тероризъм, стоейки в едно изречение с думата любов, вече не звучи налудничаво. Романът разказва една съвременна история за младата журналистка Регина в Берлин, която получава смъртна заплаха от най-голямата терористична организация. В търсене на истината и в опит да се освободи от кошмарите, които я преследват навсякъде, тя се изправя срещу страховете си и поема на твърде рисковано пътуване до Близкия изток. Нейното прераждане започва с първите стъпки в Абу Даби и пустинния шепот на загадките, докато се задава „буря с мирис на мъчителна смърт“. А точно там я чака голямата изпепеляваща любов.

Дейвид е студент по компютърни науки в Глазгоу. Той има нещастието да се докосне до мистериозна машина, носеща едно единствено послание – „тайната на емирите“. Мистерията се разраства до непредполагаеми мащаби в момент, в който Дейвид губи най-ценното в живота си. Стихийната загуба го отвежда по пътя на отмъщението, за което той прескъпо ще плати. Историята е преплетена с много изненади и интригуващи моменти, а епичните сцени обрисуват пълната метаморфоза на персонажите.

“Орденът на скорпионите” ни дава смелост и вяра, че можем да преборим страховете си и да надскочим себе си. За да усепеем, трябва да излезем от рамките, да протегнем ръка и да се гмурнем в непознатото. Може да се окаже, че всъщност плуваме в свои води, а разкритието на загадките да промени живота ни завинаги.