Може би днес не бързаш за никъде. Поел си на спокойна разходка сред красотата на близкия парк или в морската градина. Любуваш се на цъфналите дървета, на зеленината, ширеща се край теб, или на безкрайното синьо, където погледът ти потъва… Лек полъх милва лицето ти и разнася благоуханието на пролетни цветя. Свежестта се сипе като водопад за сетивата ти и сякаш предусещаш, че сред тази идилия те очаква още някой. Или още нещо. Случайно съзираш книга, приближаваш се, разлистваш я и ставаш част от кампанията „Зелено четене“.

Защото не ние намираме книгите, а книгите намират нас.

Използвай #книгодар, за да обявиш, че си един от притежателите, до които е стигнала книга:

Инстаграм: @zelenochetene

Фейсбук: https://www.facebook.com/Zelenochetene/

Подари своя Книгодар, когато го прочетеш. А ако желаеш, стани посланик на кампанията, като оставиш на същото място твоя книга, за да намери следващия си читател.

Кампанията има за цел да популяризира четенето на обществени места, да вдъхновява и да изненадва читателите с творчеството на български автори в различни жанрове на художествената литература и с поезия. Творбите ще се намират в паркове и градини в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Плевен и Благоевград.

Повече за авторите може да научите тук: https://theunwrittenworld.wordpress.com/2021/05/19/authors-at-green-reading/

Кампанията се осъществява със специалната подкрепа на:

Бутик TianDe – Красиви и щастливи и Фондация „Шанс за децата и природата на България“, чиято основна мисия е в подкрепа на надграждащото образование и развитието на талантливите деца в страната ни.

Проектът е подкрепен от „Модерно е да се чете“, Столична община – район Студентски, Културен дом НХК – Бургас, Литературен клуб „Огнище“, Благоевград.

Организатор на „Зелено четене“ е Надежда Динева, автор на романа „Орденът на скорпионите“.

За контакти:

greenreadingcampaign@gmail.com

Инстаграм: @nadezhda.dineva